share
Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση της Πανσπουδαστικής Κ.Σ για την απόφαση του ΣτΕ

Date:
12 Μαΐ 2022

Ούτε 17 Μάη, ούτε ποτέ! Η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν θα μπει στις σχολές μας!

Χθες Τετάρτη 11 Μάη, καθ’ υπόδειξη της κυβέρνησης το Συμβούλιο της Επικρατείας με μία απαράδεκτη απόφαση του, έκρινε συνταγματική την είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας στις σχολές, δίνοντας και τυπικά το πράσινο φως για την ένταση της καταστολής μέσα στα Ιδρύματα!!

Η συγκεκριμένη απόφαση, μία μέρα μετά τα απαράδεκτα γεγονότα τρομοκρατίας και καταστολής μέσα στο χώρο του ΑΠΘ, την εικόνα πάνοπλων αστυνομικών στην κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων της Αθήνας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και μία εβδομάδα πριν τις φοιτητικές εκλογές, αναδεικνύει το οργανωμένο σχέδιο της κυβέρνησης, να βάλει εμπόδια με κάθε τρόπο στο να εκφραστεί η δίκαιη οργή και αγανάκτηση των φοιτητών απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική!

Ξέρουν ότι η νέα γενιά δε θα αποδεχτεί το μέλλον που της ετοιμάζουν!  Η πανεπιστημιακή αστυνομία, η ολοένα και συχνότερη είσοδος των ΜΑΤ σε πανεπιστημιακούς χώρους έρχεται να διασφαλίσει την επιχειρηματική λειτουργία του Πανεπιστημίου και τη φίμωση των διεκδικήσεων των φοιτητών. 

Θα μας βρουν απέναντί τους!

Οι φοιτητές, δυναμώνοντας τους Φοιτητικούς μας Συλλόγους, θα "κουρελιάσουμε" τα σχέδια έντασης της καταστολής και διάλυσης των σπουδών μας. Για να γίνουν οι σχολές μας πραγματικά χώροι μόρφωσης και πολιτισμού, αγώνα και διεκδίκησης δίκαιων αιτημάτων για το Πανεπιστήμιο του μέλλοντος μας. 

 

Τώρα πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας! Όλοι στο φοιτητικό συλλαλητήριο την Παρασκευή 13/5 στις 17:00 στα Προπύλαια!

Τώρα πρέπει να ακουστεί η φωνή των φοιτητών!  Στις Φοιτητικές εκλογές δίνουμε απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης!

18 Μάη ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ-ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ Κ.Σ