«ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΚΣ»:Όργιο νοθείας στις φοιτητικές εκλογές ετοιμάζει η ΔΑΠ! Δεν θα περάσει!

Date:
24 Απρ 2023

Το όργιο νοθείας που ετοιμάζει η ΔΑΠ στις φοιτητικές εκλογές στις 10 Μάη καταγγέλλουν, παρουσιάζοντας συγκεκριμένα περιστατικά, οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας», τονίζοντας ότι «δεν θα περάσει».

Main_Logo

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η «Πανσπουδαστική ΚΣ», «μετά την ήττα της στις περσινές φοιτητικές εκλογές, μετά την αποτυχία των ηλεκτρονικών εκλογών-παρωδία στις οποίες γύρισαν την πλάτη οι φοιτητές, τώρα η κυβερνητική ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ετοιμάζει όργιο νοθείας στις φοιτητικές εκλογές!

Οι καταγγελίες πέφτουν βροχή:

  • Μετεγγραφές "γαλάζιων" φοιτητών! Στο Πανεπιστήμιο Πειραιά στέλεχος της ΟΝΝΕΔ επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Φοιτητικού Συλλόγου (εκλεγμένο με την "Πανσπουδαστική") και του ζήτησε "βοήθεια" να προχωρήσουν κάποιες "μετεγγραφές φοιτητών" που δεν πληρούν κανένα κριτήριο! Τέτοιες κινήσεις γίνονται σε όλα τα Πανεπιστήμια της χώρας! Αλήθεια, τι στάση κρατάει το υπουργείο Παιδείας; Ποιοι άλλοι κυβερνητικοί παράγοντες πιέζουν για ανάλογες "χάρες"; Το μόνο σίγουρο είναι πως η ΔΑΠ σχεδιάζει να "φυτέψει" μέλη της στους καταλόγους των τμημάτων 15 μέρες πριν από τις εκλογές!
  • 40άρηδες ΔΑΠίτες "φοιτητές με κατατακτήριες εξετάσεις". Στο ΔΙΠΑΕ εμφανίζονται ως "φοιτητές" με ύποπτες βεβαιώσεις σπουδών στελέχη της ΝΔ, απόφοιτοι του ΠΑΜΑΚ και της Οδοντιατρικής ΑΠΘ! Πρώτη φορά βλέπουμε οδοντίατρο στα 40 του να θέλει να γίνει νοσηλευτής ή γεωπόνος! Δεκάδες τέτοιοι "φοιτητές" υπάρχουν επίσης στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και αλλού. Τύποι άσχετοι με τις σχολές θα ψηφίσουν στις φοιτητικές εκλογές; Οι υπέρμαχοι των διαγραφών φοιτητών θα διαγράψουν τους "αιώνιους" φοιτητοπατέρες;
  • Στέλεχος της ΔΑΠ στο ΔΙΠΑΕ κυκλοφορούσε με 3 φοιτητικά πάσο από διαφορετικές σχολές! Όπως είναι γνωστό, κάθε φοιτητής δικαιούται μόνο ένα πάσο. Πώς βρέθηκαν στα χέρια του 3 πάσο; Σε πόσες σχολές είναι γραμμένος; Πόσα ακόμα στελέχη της ΔΑΠ έχουν τέτοια προνόμια; Σε πόσες σχολές θα ψηφίσουν οι συγκεκριμένοι;
  • Σε τουλάχιστον 40 πανεπιστημιακά τμήματα η ΔΑΠ για άλλη μια χρονιά θα στήσει χωριστές κάλπες σε αντίθεση με όλες τις άλλες παρατάξεις που συμμετέχουν κανονικά στις φοιτητικές εκλογές! Ενδεικτικά στους πραγματικούς Συλλόγους του ΔΙΠΑΕ συμμετέχουν οι παρατάξεις "Πανσπουδαστική", ΕΑΑΚ, "Bloco", ανεξάρτητα ψηφοδέλτια, ενώ στους "συλλόγους" της ΔΑΠ μόνο η …ΔΑΠ η οποία μάλιστα καταμετρά και ανακοινώνει μόνη της τα αποτελέσματα!

Ο κατάλογος είναι ατέλειωτος κι αν χρειαστεί θα επανέλθουμε. Ξέρουμε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ είναι εκνευρισμένη που οι φοιτητές ακύρωσαν τα σχέδιά της για τα Πανεπιστήμια. Θέλει να ξεμπερδεύει με τους Φοιτητικούς Συλλόγους για αυτό έχει αμολήσει τη ΔΑΠ.

Ο φόβος τους δικαιολογείται. Οι φετινές φοιτητικές εκλογές, με 1η δύναμη την "Πανσπουδαστική", μπορούν να στείλουν μαζικό μήνυμα καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής και ενίσχυσης της διεκδίκησης για τις σπουδές που μας αξίζουν!

Η στάση κάθε φοιτητή και φοιτήτριας τώρα μετράει!

Με τη μαζική συμμετοχή και στήριξη της "Πανσπουδαστικής ΚΣ" στις φοιτητικές εκλογές μπορούμε να απομονώσουμε τη ΔΑΠ, να ακυρώσουμε το σχέδιο νοθείας, να υπερασπιστούμε τις δημοκρατικές διαδικασίες των Συλλόγων!

Είναι στο χέρι μας!».