«ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΣ» ΕΜΠ:Πρώτη και αυτοδύναμη στις εκλογές του Συλλόγου Μεταπτυχιακών Φοιτητών

Date:
6 Απρ 2023

Πρώτη και αυτοδύναμη αναδείχθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η «Πανεπιστημονική Κίνηση Συνεργασίας» στις εκλογές του Συλλόγου Μεταπτυχιακών Φοιτητών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Main_Logo

Από το σύνολο των 111 ψηφισάντων η «Πανεπιστημονική Κίνηση Συνεργασίας» έλαβε 94 ψήφους (50 το 2022) εκλέγοντας 6 μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο, έναντι της ΑΑΣΜΕ που με 14 ψήφους (38 το 2022) εκλέγει ένα μέλος.

Στην ανακοίνωσή της η «Πανεπιστημονική ΚΣ» αναφέρει:

«Από τη μεριά μας, χαιρετίζουμε θερμά όλους τους μεταπτυχιακούς φοιτητές που στήριξαν μαχητικά το ψηφοδέλτιο της ΠΚΣ, αλλά και όλους αυτούς που όλο το προηγούμενο διάστημα συναντηθήκαμε και συζητήσαμε. Η αύξηση της συμμετοχής στον σχετικά νέο Σύλλογό μας (ιδρύθηκε το 2021) μας γεμίζει σιγουριά και αισιοδοξία ότι θα βρεθούμε με ακόμα περισσότερους μέσα από τις συλλογικές μας διαδικασίες για να παλέψουμε για τις σπουδές και τη ζωή που μας αξίζουν ενάντια στην πολιτική των κυβερνήσεων, του κράτους, της ΕΕ. Εξάλλου η δύναμη του λαού και της νεολαίας φάνηκαν μέσα από τις γενικές συνελεύσεις, τις κινητοποιήσεις, τις απεργίες που διοργανώθηκαν για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, όπου από κοινού φωνάξαμε "Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας".

Συνεχίζουμε! Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες για αναβάθμιση των σπουδών μας και του περιεχομένου του κόντρα στις ανάγκες του Πανεπιστημίου-επιχείρηση. Για να πέσει στο κενό η προσπάθεια επιβολής διδάκτρων στα ΔΠΜΣ (έργο που ξεκίνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζεται μέχρι σήμερα με ΝΔ) από τη διοίκηση, για να μπορούν όλοι μεταπτυχιακοί φοιτητές να σπουδάσουν με εξασφάλιση αδειών, διευκολύνσεων για τους εργαζόμενους, επαναληπτικής εξεταστικής. Αιτήματα που θα θέσουμε στην επόμενη Σύγκλητο του ΕΜΠ και στις διοικήσεις. Ο αγώνας μας θα δυναμώνει όσο θα γίνεται υπόθεση των φοιτητών μέσα σε κάθε ΔΠΜΣ!

Καλή δύναμη σε όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες στις μάχες που έρχονται και είμαστε σίγουροι ότι και φέτος περισσότεροι με τη στάση τους θα εκφράσουν την καταδίκη της πολιτικής που τσακίζει τα δικαιώματά μας!

Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου θα ανακοινωθεί άμεσα, μετά την πρώτη συνεδρίασή του».