Ποιοι είμαστε

Η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας είναι το ψηφοδέλτιο με το οποίο συμμετέχουμε στις φοιτητικές εκλογές χιλιάδες αγωνιστές φοιτητές, ανάμεσά τους και τα μέλη της ΚΝΕ.

Στις φοιτητικές εκλογές του 2022 η Πανσπουδαστική αναδείχθηκε σε πρώτη δύναμη πανελλαδικά, γκρεμίζοντας την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ μετά από 35 χρόνια.  Η νίκη της Πανσπουδαστικής το 2022 ήταν μια νίκη για τους φοιτητές και μια μεγάλη ήττα για την κυβέρνηση αφού η «Π.Κ.Σ.» αποτελεί το αντίπαλο δέος, μέσα στα Πανεπιστήμια, στην πολιτική αυτής και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων!

Μας γνωρίζεις!

Είμαστε όλοι εμείς που μπήκαμε μπροστά για να μην συγκαλυφθεί προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη. Που δεν επιτρέψαμε να ξημερώσει μια «συνηθισμένη μέρα» όταν πληροφορηθήκαμε το τραγικό γεγονός και οργανώσαμε τις δράσεις των φοιτητών για να εκφράσουν την θλίψη τους και την οργή τους. Που κάναμε τα δάκρυα αγώνα για να τιμωρηθούν οι ένοχοι, που γίναμε η «φωνή των νεκρών» συναδέλφων μας και που γινόμαστε η δύναμη ενάντια στην πολιτική «όσων κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα» και προκαλούν το διαρκές έγκλημα στη ζωή μας.

Είμαστε όλοι εμείς που παλέψαμε και καταφέραμε κάποιες πρώτες νίκες. Μπλοκάραμε στην πράξη μια σειρά αρνητικές εξελίξεις και νόμους για τις σπουδές μας. Ακυρώσαμε την είσοδο της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στα ιδρύματα. Μπλοκάραμε την απόσπαση της παιδαγωγικής επάρκειας από τις καθηγητικές σχολές, την περεταίρω εξίσωση των πτυχίων μας με αυτά των κολεγίων. Βελτιώσαμε τους όρους ζωής σε πολλές εστίες, αυξήσαμε τις κάρτες σίτισης σε αρκετά ιδρύματα. Εξασφαλίσαμε να παραμείνουν δωρεάν τα ακαδημαϊκά συγγράμματα. Εκφράσαμε την αλληλεγγύη μας σε όσους το είχαν ανάγκη, υψώσαμε τοίχο ενάντια στο ρατσισμό και τις φασιστικές συμπεριφορές.

Κάναμε το βήμα. Τολμάμε το άλμα!

Είμαστε όλοι εμείς που προσπαθούμε να δώσουμε ζωή στους φοιτητικούς συλλόγους μας. Οι εκλεγμένοι στα Διοικητικά Συμβούλια των φοιτητικών συλλόγων με την Πανσπουδαστική ΚΣ πρωτοστατούμε στην ενημέρωση και διεκδίκηση για τις σπουδές και το μέλλον που έχουμε ονειρευτεί. Οργανώνουμε τη συλλογική συζήτηση σε κάθε έτος, ενημερώνουμε τους συμφοιτητές μας, παίρνουμε πρωτοβουλίες για ότι μας απασχολεί και μας εκφράζει, διεκδικώντας όσα έχουμε ανάγκη στις σπουδές, στον πολιτισμό, τον αθλητισμό.

Θέλουμε οι Σύλλογοί μας να δρουν συντονισμένα, να αντιτάσσουν το δικό τους σχέδιο απέναντι στον πραγματικό ένοχο για την κατάσταση της παιδείας: την πολιτική κυβερνήσεων και ΕΕ, τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Γι’ αυτό, επιδιώκουμε τη συμμετοχή των συλλόγων μας στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, τη μόνη πανελλαδική συσπείρωση συλλόγων και επιτροπών φοιτητών σε αγωνιστική κατεύθυνση.

Είμαστε όλοι εμείς που θέλουμε να σπουδάσουμε δωρεάν, χωρίς εμπόδια. Που αγαπάμε την επιστήμη μας. Που θέλουμε να ζήσουμε με βάση τις δυνατότητες τις εποχής μας, να σπουδάσουμε χωρίς εμπόδια, να δουλέψουμε με σύγχρονα δικαιώματα στο αντικείμενό μας!

Παλεύουμε για

  • Σύγχρονες σπουδές. Ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών μας! 
  • Ολοκληρωμένη επιστημονική γνώση στο πτυχίο που θα μας επιτρέπει την άσκηση του επαγγέλματός μας. Όχι στις κατηγοριοποιήσεις ανάμεσα στα Τμήματα, τα πτυχία, τους αποφοίτους. Όχι στην εξίσωση των πτυχίων των κολεγίων με των Πανεπιστημίων. 
  • Εργασιακά και επαγγελματικά δικαιώματα για όλους.
  • Ο νέος νόμος-πλαίσιο έμεινε στα χαρτιά! Να καταργηθεί όλο το αντιεκπαιδευτικό νομοθετικό πλαίσιο. Να καταργηθεί η Πανεπιστημιακή αστυνομία.
  • Δωρεάν σίτιση, μετακίνηση, internet για όλους τους φοιτητές. Μηνιαίο φοιτητικό επίδομα για όσου νοικιάζουν. Μείωση της τιμής του ρεύματος στο 50%. Δε θα πληρώσουμε εμείς την ακρίβεια!
  • Επαρκής κρατική χρηματοδότηση της Παιδείας. Κατάργηση των διδάκτρων.
  • Μέτρα διευκόλυνσης των φοιτητών ΑμΕΑ, των εργαζόμενων φοιτητών, των μετεγγραφέντων.
  • Καταπολέμηση των διακρίσεων εις βάρος των γυναικών, των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.
  • Πανεπιστήμια ανοιχτά στις κοινωνικές ανάγκες, κλειστά στην πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ.