Ποιοι είμαστε

Η Πανσπουδαστική ΚΣ είναι το ψηφοδέλτιο με το οποίο συμμετέχουμε στις φοιτητικές εκλογές χιλιάδες αγωνιστές φοιτητές, ανάμεσά τους και τα μέλη της ΚΝΕ. Είναι δεύτερη δύναμη πανελλαδικά, όπως αναδείχτηκε από το αποτέλεσμα των τελευταίων φοιτητικών εκλογών το 2019. Αποτελεί ουσιαστικά το αντίπαλο δέος, μέσα στα Πανεπιστήμια, στην πολιτική της σημερινής και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων!

Οι εκλεγμένοι στα Διοικητικά Συμβούλια των φοιτητικών συλλόγων με την Πανσπουδαστική ΚΣ πρωτοστατούμε στην ενημέρωση και διεκδίκηση για τις σπουδές και το μέλλον που έχουμε ονειρευτεί. Ζωντανεύουμε τους Φοιτητικούς μας Συλλόγους, οργανώνουμε τη συλλογική συζήτηση σε κάθε έτος, ενημερώνουμε τους συμφοιτητές μας, παίρνουμε πρωτοβουλίες για ό,τι μας απασχολεί και μας εκφράζει, διεκδικώντας όσα έχουμε ανάγκη.

Θέλουμε οι Σύλλογοί μας να δρουν συντονισμένα, να αντιτάσσουν το δικό τους σχέδιο απέναντι στον πραγματικό ένοχο για την κατάσταση της παιδείας: την πολιτική κυβερνήσεων και ΕΕ, τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Γι’ αυτό, επιδιώκουμε τη συμμετοχή των συλλόγων μας στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, τη μόνη πανελλαδική συσπείρωση συλλόγων και επιτροπών φοιτητών σε αγωνιστική κατεύθυνση, που συμβάλλει ώστε να ξεπερνιέται ο συμβιβασμός, η διάλυση στους φοιτητικούς συλλόγους

Ξέρουμε ότι στον αγώνα βρίσκεται η δύναμή μας, απέναντι σε όλους αυτούς που μας στερούν τα δικαιώματά μας! Με τον αγώνα μας καταφέραμε να ανοίξουν οι σχολές μας, γίναμε #foitites_ksana! Εμποδίσαμε την είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας στα Πανεπιστήμια! Διεκδικήσαμε βελτίωση των όρων σπουδών μας! Τώρα όλοι μαζί δίνουμε τον αγώνα ενάντια στο νέο νόμο-πλαίσιο υποβάθμισης των πτυχίων μας, στο κλείσιμο και τις συγχωνεύσεις τμημάτων.

Παλεύουμε για

Σύγχρονες σπουδές και ανοιχτές σχολές.

Ολοκληρωμένη επιστημονική γνώση στο πτυχίο που θα μας επιτρέπει την άσκηση του επαγγέλματός μας. Όχι στις κατηγοριοποιήσεις ανάμεσα στα Τμήματα, τα πτυχία, τους αποφοίτους. Όχι στην εξίσωση των πτυχίων των κολεγίων με των Πανεπιστημίων.

Εργασιακά και επαγγελματικά δικαιώματα για όλους.

Ο νέος νόμος-πλαίσιο να μείνει στα χαρτιά! Να ακυρωθεί στην πράξη ο νόμος Κεραμέως- Χρυσοχοίδη.

 Δωρεάν σίτιση, μετακίνηση, ίντερνετ για όλους τους φοιτητές. Μηνιαίο φοιτητικό επίδομα για όσους νοικιάζουν. Μείωση της τιμής του ρεύματος στο 50%. Επαρκής κρατική χρηματοδότηση της Παιδείας. Κατάργηση των διδάκτρων. Δε θα πληρώσουμε εμείς την ακρίβεια!

Μέτρα διευκόλυνσης των φοιτητών ΑμΕΑ, των εργαζόμενων φοιτητών, των μετεγγραφέντων. Καταπολέμηση των διακρίσεων εις βάρος των γυναικών, των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. 

 Πανεπιστήμια φιλικά στο περιβάλλον, ανοιχτά στις κοινωνικές ανάγκες, κλειστά στην πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ.