Ανακοινώσεις

Με αφορμή την ανακοίνωση - παραλήρημα της ΔΑΠ:«Είμαστε με την πάλη των λαών ενάντια στους πολέμους των ιμπεριαλιστών»

Date:
17 Μαρ 2022

«Είμαστε με την πάλη των λαών ενάντια στους πολέμους των ιμπεριαλιστών που γεννούν την προσφυγιά και τον θάνατο», τονίζει η «Πανσπουδαστική ΚΣ» σχετικά με την ανακοίνωση - παραλήρημα της ΔΑΠ, η οποία φτάνει σε σημείο «να κατηγορεί τους φοιτητές που διαδήλωσαν κατά του πολέμου ότι παίρνουν εντολές από τη Ρωσία!». Η «Πανσπουδαστική ΚΣ» απευθύνεται στους φοιτητές τονίζοντας:

 

«Σε ανακοίνωση της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ (η παράταξη της ΝΔ στα πανεπιστήμια) γράφεται ότι η "Πανσπουδαστική ΚΣ" "είναι στη λάθος πλευρά της Ιστορίας" με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Προς ενημέρωσή τους: Είμαστε με την πάλη των λαών ενάντια στους πολέμους των ιμπεριαλιστών που γεννούν την προσφυγιά και το θάνατο.

Στον αντίποδα η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ ήταν και είναι:

Στη Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στη Λιβύη, στη Συρία με τους πολέμους των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Στην Παλαιστίνη με την ισραηλινή κατοχή.

Στην Αίγυπτο με τη στρατιωτική χούντα.

Στη Σαουδική Αραβία με τη σκοταδιστική μοναρχία.

Η ΔΑΠ δεν κράτησε ποτέ "ίσες αποστάσεις", πάντα ήταν και είναι με τους φονιάδες ενάντια στους λαούς.

Το ίδιο κάνει και στον πόλεμο στην Ουκρανία, όπου ο λαός της πληρώνει τους ανταγωνισμούς για το μοίρασμα των αγορών και σφαιρών επιρροής ανάμεσα στις ΗΠΑ, στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ από τη μια πλευρά και τη Ρωσία από την άλλη. Η απαράδεκτη ρωσική εισβολή αποτελεί την αιματηρή κλιμάκωση αυτής της σύγκρουσης που κρατάει χρόνια. Η ΔΑΠ και σε αυτόν τον πόλεμο επιλέγει τον έναν από τους δύο σφαγείς και κατηγορεί τους φοιτητές που δεν κάνουν το ίδιο!».

«Η πλειοψηφία της νεολαίας, των φοιτητών τάσσεται ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτόν», τονίζεται και επισημαίνεται: «Δεν θα σχολιάσουμε τις εθνικιστικές ιαχές του στυλ ότι η "Πανσπουδαστική ΚΣ" "είναι με τους Τούρκους, τους Σκοπιανούς και τους Ρώσους"», καλώντας τη ΔΑΠ να απαντήσει: «Δεν διάβασαν την τελευταία έκθεση της ΕΕ, που χαρακτηρίζει το Κυπριακό "ανεπίλυτη σύγκρουση" και όχι πρόβλημα εισβολής και κατοχής από την Τουρκία; Δεν άκουσαν το ΝΑΤΟ να μιλά για κοινό "ΝΑΤΟικό έδαφος" που ανοίγει το δρόμο για μη αναγνώριση συνόρων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, όντας και οι δύο μέλη του ΝΑΤΟ; Δεν γνωρίζουν ποιας χώρας τον εναέριο χώρο "περιπολούν" ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη στα πλαίσια της ΝΑΤΟικής Συμφωνίας των Πρεσπών που εφαρμόζεται από την κυβέρνηση; Δεν είδαν τις δηλώσεις Μητσοτάκη στη συνάντησή του με τον Πούτιν πριν μερικές βδομάδες, πως "η Ρωσία αποτελεί μέρος της ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής ασφαλείας"; Δεν ήξεραν ότι ο Πούτιν είναι "δικό τους παιδί", παιδί της Δύσης; Δεν θυμούνται πως η Τουρκία ήταν μέλος του ΝΑΤΟ όταν εισέβαλε στην Κύπρο με την κάλυψη των συμμάχων της; Ποιος συνεχίζει να εφαρμόζει τη Συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία που μετατρέπει την Ελλάδα σε απέραντη φυλακή προσφύγων και το Αιγαίο σε υγρό τάφο παιδιών;».

«Η ΔΑΠ απουσιάζει μόνιμα από τα Διοικητικά Συμβούλια των περισσότερων φοιτητικών συλλόγων, με αποτέλεσμα να μην γνωρίζει ότι οι πρωτοβουλίες τους αποφασίζονται με συλλογικό τρόπο και κατά πλειοψηφία. Ομως δεν μπορεί να μην διάβασαν τις δεκάδες αποφάσεις φοιτητικών συλλόγων με πρόταση της "Πανσπουδαστικής" που καταδικάζουν απερίφραστα τη ρωσική εισβολή και εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον ουκρανικό λαό. Μπορεί για αυτούς η αλληλεγγύη να είναι άγνωστη λέξη, αλλά για τη μεγάλη πλειοψηφία των φοιτητών είναι στάση ζωής. Αλληλεγγύη που δεν συμβαδίζει με την αποστολή όπλων για να συνεχιστεί η αιματοχυσία, με τη μετατροπή της Ελλάδας σε πολεμικό ορμητήριο με τις ΝΑΤΟικές βάσεις και οπωσδήποτε δεν είναι επιλεκτική. Απευθύνεται σε κάθε πρόσφυγα, σε κάθε θύμα πολέμου, σε κάθε λαό που παλεύει ενάντια σε ξένη εισβολή».

«Εχουν την αυταπάτη, επειδή οι ίδιοι υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία στα... σύνορα του Πενταγώνου, δηλαδή στην "παραμεθόριο" της λεωφ. Μεσογείων, ότι όλοι οι υπόλοιποι φαντάροι θα είναι ασφαλείς σε ενδεχόμενο που μετατραπεί η χώρα μας σε στόχο αντιποίνων; `Η μήπως κοροϊδεύουν ακόμα τον εαυτό τους ότι "το ΝΑΤΟ θα μας προστατέψει"; Ας διαβάσουν τουλάχιστον την ιστορία της Μικρασιατικής Καταστροφής, όπου ο ελληνικός λαός πλήρωσε με αίμα και προσφυγιά τις "μεγάλες ιδέες" για λογαριασμό του κεφαλαίου και το άδειασμα από τους ιμπεριαλιστές "συμμάχους" στην κρίσιμη στιγμή.

Η Μικρασιατική εκστρατεία είναι μια καλή αρχή για να ξεκινήσουν να μαθαίνουν Ιστορία, πριν κάνουν copy paste τις γελοιότητες του εμφυλιακού κράτους περί "ξενοκίνητων κομμουνιστών", με τις οποίες στήθηκαν στο εκτελεστικό απόσπασμα χιλιάδες αγωνιστές. Εάν η λάθος πλευρά της Ιστορίας είναι το ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, οι 200 της Καισαριανής, ο ΔΣΕ, ο Νίκος Μπελογιάννης, ο Γρηγόρης Λαμπράκης, οι αγωνιστές του Πολυτεχνείου, τότε καταλάβαμε ποια πλευρά θεωρεί σωστή η ΔΑΠ, αγκαλιά με τους εγκληματίες χρυσαυγίτες», σημειώνεται.