propylaia

ΟΛΟΝΥΚΤΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ:ΟΛΟΝΥΧΤΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

Date:
17 Μαΐ 2024

Μια φωνή, χιλιάδες καρδιές που δεν σηκώνουν το άδικο, γροθιές που σφίγγονται από την απαίτηση να σταματήσει η σφαγή στην Παλαιστίνη,  μια μεγάλη αλυσίδα αλληλεγγύης για τον σκληρά δοκιμαζόμενο και πάντα ηρωικό λαό της Παλαιστίνης, που όλο και μεγαλώνει!

Από το κέντρο της Αθήνας μέχρι την Παλαιστίνη, από το κτίριο της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών μέχρι κάθε σχολή ανά τον κόσμο που γίνεται εστία καταδίκης του εγκλήματος και αλληλεγγύης, οι φοιτητές στάθηκαν στην σωστή πλευρά της ιστορίας, στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού. 

Χιλιάδες φοιτητές ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Φοιτητικών Συλλόγων της Αθήνας έδωσαν το «παρών» στην ολονύχτια διαμαρτυρία στα Προπύλαια. 

Στο πλευρό τους βρέθηκε και ο λαός της Αθήνας μετά από καλέσματα πολλών συνδικάτων, της ΕΕΔΥΕ, της ΟΓΕ, γιατί καθένας που θέλει «να λέγεται άνθρωπος» έχει την ευθύνη να μη μείνει σιωπηλός. Στην πρώτη γραμμή, μαζί με τους φοιτητές βρέθηκαν εκπρόσωποι της Παλαιστινιακής κοινότητας. 

Με εικόνες γεμάτες από τη φρίκη στη Γάζα, εικόνες από το πείσμα ενός λαού που έχει πατρίδα, που την πατρίδα του «Παλαιστίνη τη λένε ακόμα», αλλά και εικόνες από το ξεσηκωμό του λαού και της νεολαίας ενάντια στο συνεχιζόμενο έγκλημα σε όλο τον κόσμο να προβάλλονται στη γιγαντοοθόνη που είχε στηθεί μπροστά στην Πρυτανεία, ο ένας μετά τον άλλο οι καλλιτέχνες έσμιξαν τη φωνή τους με τους χιλιάδες νέους. 

propylaia_1