ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗ ΠΚΣ ΣΤΟ ΔΙΠΑΕ ΣΙΝΔΟΥ:«Οι φοιτητές παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους και η ΔΑΠ προετοιμάζει εκλογές νοθείας»

Date:
4 Απρ 2023

Τις ελπιδοφόρες διαδικασίες ίδρυσης συλλόγου φοιτητών στο Τμήμα Γεωπονίας χαιρετίζουν σε κοινή ανακοίνωση οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική ΚΣ» στους Συλλόγους Φοιτητών των Σχολών Μηχανικών και Επιστημών Υγείας του ΔΙΠΑΕ στη Σίνδο. Παράλληλα, στην ανακοίνωση καταγγέλλουν τις πρακτικές της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, η οποία -όπως τονίζει η ανακοίνωση- προσπαθεί να προχωρήσει σε «εκλογές νοθείας (…) με απώτερο σκοπό την διάλυση των συλλόγων που πέρυσι εκατοντάδες φοιτητές του ΔΙΠΑΕ ιδρύσαμε».

Main_Logo

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Οι εκλεγμένοι στα Διοικητικά Συμβούλια των Φοιτητικών Συλλόγων με την Πανσπουδαστική Κ.Σ χαιρετίζουμε την συμμετοχή εκατοντάδων φοιτητών του ΔΙΠΑΕ στις πολύμορφες κινητοποιήσεις του τελευταίου διαστήματος για την επαγγελματική αναγνώριση και κατοχύρωση των πτυχίων μας. Αυτός ο αγώνας κατάφερε να πιέσει την κυβέρνηση και την ανάγκασε να υποχωρήσει όσον αφορά την αναγνώριση των πτυχίων των Τμημάτων Γεωπονίας.

Στον ίδιο δρόμο συνεχίζουμε! Για να πετύχουμε την ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών μας σε όλα τα Τμήματα! Για να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα για επαγγελματική κατοχύρωση και αναγνώριση όλων των πτυχίων του ΔΙΠΑΕ. Για να είναι το πτυχίο μας η μοναδική προϋπόθεση για την πλήρη πρόσβαση στο επάγγελμα!

Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε τις ελπιδοφόρες διαδικασίες, όπως αυτές στο τμήμα Γεωπονίας, όπου οι φοιτητές παίρνουν οι ίδιοι την κατάσταση στα χέρια τους και ιδρύουν φοιτητικό σύλλογο. Μέσα από τις κινητοποιήσεις τους αποδείχθηκε η ανάγκη να έχουν το φοιτητικό τους σύλλογο που θα μπαίνει μπροστά σε ότι τους απασχολεί, θα οργανώνει την συζήτηση και τον αγώνα, θα δίνει ζωή στο πανεπιστήμιο μέσα από την πολύμορφη δράση του.

Οι παραπάνω εικόνες μας δίνουν ελπίδα! Αυτός είναι ο δρόμος για να βελτιώσουμε τη ζωή μας όλοι εμείς που θέλουμε να σπουδάζουμε χωρίς εμπόδια, να δουλεύουμε με σύγχρονα δικαιώματα στο αντικείμενο που σπουδάσαμε.

Την ίδια ώρα εξελίσσεται για άλλη μια χρονιά, η γνωστή προσπάθεια της «συνδικαλιστικής μαφίας» με το όνομα ΔΑΠ- ΝΔΦΚ ΔΙΠΑΕ να προχωρήσει σε εκλογές νοθείας, αποκλεισμών και εν τέλει αλλοίωσης της φωνής και της αγωνιστικής διεκδίκησης των φοιτητών του ΔΙΠΑΕ, με απώτερο σκοπό την διάλυση των συλλόγων που πέρυσι εκατοντάδες φοιτητές του ΔΙΠΑΕ ιδρύσαμε και κατοχυρώσαμε. Μόνο τις τελευταίες μέρες είδαμε:

  • Στελέχη της ΔΑΠ και της ΟΝΝΕΔ από το ΠΑΜΑΚ, την Οδοντιατρική του ΑΠΘ, κάτι 30αριδες και 40αριδες, που έχουν τελειώσει τις σπουδές την περασμένη δεκαετία να παρουσιάζονται ως φοιτητές του ΔΙΠΑΕ από κατατακτήριες εξετάσεις. Με ύποπτες βεβαιώσεις σπουδών στα χέρια να θέλουν να ψηφίσουν σε αυτό που βάφτισε η ΔΑΠ “Γενική Συνέλευση Φοιτητών ΔΙΠΑΕ” με θέμα να σπάσουν την κατάληψη που είχαν αποφασίσει με συλλογικές διαδικασίες οι συνάδελφοι από τη Γεωπονία.
  • Στέλεχος της ΔΑΠ κυκλοφορούσε με 3 φοιτητικά πάσο από διαφορετικές σχολές στα χέρια.
  • Στελέχη της ΔΑΠ και της ΟΝΝΕΔ, που δεν τους γνωρίζει ούτε τους ψήφισε κανείς, να παρουσιάζονται ως “πρόεδροι” και “εκπρόσωποι” των φοιτητών (κάθε μέρα και άλλος) σε τμήματα που δεν φοιτούν οι ίδιοι.
  • Ακούσαμε διά στόματος στελέχους της ΔΑΠ να προτείνει σε φοιτητές που διεκδικούσαν αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων από το κράτος «άμα θες μπορώ να σε βολέψω στην νύχτα, προστασία», δηλαδή να τους προτείνει να γίνουνε μπράβοι!!!
  • Σαν αποκορύφωμα όλων των υπόλοιπων η ΔΑΠ ετοιμάζεται λέει για εκλογές στο ΔΙΠΑΕ «την ίδια μέρα με την πανελλαδική ημερομηνία» με αυτοδύναμες εφορευτικές επιτροπές που θα ορίσει η ίδια αφού στους συλλόγους που λέει ότι υπάρχουν και είναι πρώτη δύναμη, είναι και η μόνη δύναμη! Αυτή κανονίζει μόνη της πότε γίνονται εκλογές, ποιοι και πόσοι ψηφίζουν, που στήνονται οι κάλπες, ποιοι αποτελούν την εφορευτική επιτροπή και ποιοι εκλέγονται στο Δ.Σ.
  • Σε όλους τους συλλόγους που εμφανίζονται ως «εκπρόσωποι» τα στελέχη της ΔΑΠ δεν ανακοινώνονται αποτελέσματα κατά σύλλογο αλλά μόνο ένα συγκεντρωτικό αποτέλεσμα ΔΙΠΑΕ Θεσσαλονίκης με κάποιους χιλιάδες ψηφίσαντες! σε ένα άδειο ίδρυμα και κάλπες στημένες η μία δίπλα στην άλλη στον κεντρικό διάδρομο του ΔΙΠΑΕ και τα στελέχη της ΔΑΠ να παριστάνουν την εφορευτική επιτροπή.
  • Κανείς δεν ξέρει τα ονόματα των εκλεγμένων στο Δ.Σ., ενώ μέσα στη χρονιά δεν υπάρχει καμία διαδικασία πχ Γενική Συνέλευση ή έστω Δ.Σ. που να είναι ανοιχτό σε όποιον δεν είναι μέλος της ΔΑΠ- ΟΝΝΕΔ( και αυτό ελέγχεται καθώς ακόμα και μέλη της μας έχουν καταγγείλει ότι ήταν στο Δ.Σ. αλλά δεν μάθαιναν πότε τίποτα για το πότε συνεδριάζει και τι αποφασίζει).
  • Μεγάλη ευθύνη στα παραπάνω έχει και η Διοίκηση του Ιδρύματος που αν δεν συνεργάζεται τουλάχιστον ανέχεται αυτήν την κατάσταση στο ίδρυμα και με εντολή της Πρυτανείας και κάποιων Κοσμητόρων δίνονται από τις Γραμματείες στη «συνδικαλιστική μαφία» της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ ΔΙΠΑΕ ονόματα και προσωπικά στοιχεία φοιτητών για άγνωστη χρήση και αξιοποίηση, ενώ αρνούνταν πεισματικά σε Μηχανικούς και ΣΕΥ να δώσουν τα απαραίτητα στοιχεία των εκλογικών καταλόγων στις Εφορευτικές Επιτροπές των Φοιτητικών Συλλόγων που είναι αναγνωρισμένοι από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης και είχαν εκλέξει εφορευτικές επιτροπές μέσα από Εκλογοαπολογιστική συνέλευση.

Καλούμε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια να δυναμώσει το σύλλογό του! Να κάνουμε στην άκρη την «συνδικαλιστική μαφία» της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ ΔΙΠΑΕ και για άλλη μια φορά να πάρουμε την υπόθεση των ελεύθερων, μαζικών και δημοκρατικών εκλογών για τα Δ.Σ. των Φοιτητικών μας Συλλόγων στα χέρια μας!

Είναι υπόθεση όλων μας και είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε τη στήριξη των Φοιτητικών Συλλόγων πανελλαδικά, τη δύναμη του οργανωμένου φοιτητικού κινήματος απέναντι στους αποκλεισμούς, τις νοθείες, τη σιγή νεκροταφείου που θέλουν να επιβάλουν στις σχολές μας οι κυβερνήσεις και τα «τσιράκια τους» στις σχολές!

Οι εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας στο ΔΙΠΑΕ, σε συνεργασία με εκατοντάδες αγωνιστές και αγωνίστριες, φοιτητές και φοιτήτριες, που όλη την περασμένη χρονιά δώσαμε από κοινού τη μάχη για να έχουν οι σπουδές και οι ζωές μας αξία, θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας σε αυτήν την υπόθεση!

Μόνοι τους και όλοι μας! Η οργή να γίνει οργάνωση και αγώνας για την ανατροπή!

Στις φοιτητικές εκλογές στηρίζουμε το ψηφοδέλτιο της Πανσπουδαστικής Κ.Σ.»