foititikes-ekloges-garyfallo
Ανακοινώσεις

Οι φοιτητικές εκλογές να γίνουν στις 18 Μάη χωρίς την παρέμβαση της αστυνομίας!

Date:
5 Απρ 2022

Οι φοιτητικές εκλογές να γίνουν στις 18 Μάη χωρίς την παρέμβαση της αστυνομίας, σημειώνει σε ανακοίνωση η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας για την πρόταση που κατέθεσε. 

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Φέτος θα πραγματοποιηθούν Φοιτητικές Εκλογές σε όλους τους φοιτητικούς συλλόγους. Όλοι οι φοιτητές και ειδικά του 1ου, 2ου και 3ου έτους για πρώτη φορά, θα έχουμε την ευκαιρία να εκλέξουμε τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων μας, αλλά και να στείλουμε ξεκάθαρο μήνυμα καταδίκης της πολιτικής της κυβέρνησης και ενίσχυσης του αγώνα για τα δικαιώματά μας που βρίσκονται στο στόχαστρο όλων των κυβερνήσεων.

Οι εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας, προτείναμε τη διεξαγωγή των εκλογών στις 18 Μάη στους Συλλόγους δια ζώσης, εντός των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, με την τήρηση όλων των δημοκρατικών διαδικασιών και χωρίς την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.

Την πρόταση αυτή απορρίπτει η ΔΑΠ, η οποία επιχειρεί πλέον ανοιχτά να υπονομεύσει τις φοιτητικές εκλογές, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για εκλογές με παρουσία αστυνομικών δυνάμεων! Μάλιστα, στελέχη της ΔΑΠ φτάνουν στο σημείο να λένε προκλητικά ότι «δεν θα είναι και μέσα στο παραβάν»!

Την ίδια ώρα η ΔΑΠ, μαζί με την ηγεσία των ΕΑΑΚ, δεν αναγνωρίζει δημοκρατικές εκλογικές διαδικασίες που αποφασίζονται από τους ίδιους τους φοιτητές, όπως στον Σύλλογο Επιστημών Υγείας στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, ενάντια στην κατάσταση εκφυλισμού, νοθείας και τραμπουκισμών που για χρόνια επικρατούσε στο Ίδρυμα με ευθύνη της ΔΑΠ.

Οι ηγεσίες της ΠΑΣΠ και των ΕΑΑΚ επιλέγουν να παίξουν το παιχνίδι της ΔΑΠ, αναβάλλοντας ξανά και ξανά την απόφαση για τις εκλογές.

Καλούμε τους Φοιτητικούς Συλλόγους σε όλη την Ελλάδα να πάρουν στα χέρια τους τη διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών! Να εμποδίσουν κάθε σχέδιο της κυβέρνησης να υπονομεύσει τις διαδικασίες των Φοιτητικών Συλλόγων! Να εκλέξουν εφορευτικές επιτροπές που θα εξασφαλίζουν την ομαλή και δημοκρατική διαδικασία των φοιτητικών εκλογών, μέσα από εκλογοαπολογιστικές Γενικές Συνελεύσεις, στις οποίες θα γίνει γόνιμη κριτική και απολογισμός του Συλλόγου και των μελών του ΔΣ στους φοιτητές. Να μην επιτρέψουν αντιδημοκρατικές πρακτικές και νοθείες, στις οποίες εδώ και χρόνια πρωτοστατούν η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ σε μία σειρά Ιδρύματα.

Η καλύτερη απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης και την αντιεκπαιδευτική πολιτική είναι η μαζική συμμετοχή και στήριξη στο ψηφοδέλτιο της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας στις φοιτητικές εκλογές.»