share
Ανακοινώσεις

Όχι σε εκλογές νοθείας και αστυνομίας στο φοιτητικό σύλλογο της ΑΣΟΕΕ

Date:
15 Μαΐ 2022

Συναδέλφισσα - Συνάδελφε,

Τις τελευταίες μέρες στη σχολή μας υπάρχει οργανωμένο σχέδιο από την κυβέρνηση, την παράταξη της ΔΑΠ και την ΠΑΣΠ να συνεχιστεί για 10η συνεχόμενη χρονιά η διάλυση του Φοιτητικού μας Συλλόγου.

ΔΑΠ - ΠΑΣΠ - ΠΑΝΚΣ πρωτοστατούν για άλλη μια φορά σε εκλογές νοθείας, αντίθετες σε κάθε δημοκρατική διαδικασία. Εκλογές που κανείς δεν ξέρει από ποιον διεξάγονται και με ποια δικαιοδοσία, ποιοι ψηφίζουν και αν καταμετράται η ψήφο τους, καθώς δεν υπάρχει ορισμένη Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ).

Δεν είναι η πρώτη φορά! Όλα τα προηγούμενα χρόνια, με τον ίδιο τρόπο, πραξικοπηματικά, έκαναν «εκλογές» εκτός χώρου ασύλου, με παρουσία αστυνομικών δυνάμεων και κάμερες. «Εκλογές» με εκβιασμούς και τρομοκρατία, με μέλη της ΠΑΣΠ να μπαίνουν μέχρι και στο παραβάν μαζί με τους φοιτητές! «Εκλογές» νοθείας όπου ψηφίζουν μέχρι και άνθρωποι απίθανων ηλικιών, άσχετοι με τη σχολή μας, όπου θεωρούνται έγκυρα μέχρι και ψηφοδέλτια διαγραμμένα με Χ με την αιτιολογία ότι είναι συμμετρικό το Χ, άρα είναι σταυρός!!!

Η κατάσταση αυτή διευκολύνει τη δράση διάφορων προβοκατόρικων ομάδων, που καμία σχέση δεν έχουν με το φοιτητικό κίνημα, οι οποίες αξιοποιούνται για να διαλύσουν το Φ.Σ. και να διευκολυνθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για είσοδο της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.

Σε αυτή την αντιδημοκρατική μεθόδευση που είναι βούτυρο στο ψωμί στα σχέδια της κυβέρνησης για ένταση της καταστολής, βάζουν πλάτη οι παρατάξεις της ΑΡΕΝ και των ΕΑΑΚ. Η ΑΡΕΝ διαφωνώντας απλά στον τόπο των εκλογών και αντιπροτείνοντας άλλον, πάλι εκτός πανεπιστημίου, με κάμερες. Τα ΕΑΑΚ υπονομεύοντας την εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση των φοιτητών, αρνούμενοι τη συγκρότηση Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) που θα αναλάβει τη διεξαγωγή ανόθευτων εκλογών. Ανοίγουν έτσι το δρόμο σε ΠΑΣΠ και ΔΑΠ να υλοποιήσουν το σχέδιό τους.

 

Οι φοιτητές της ΑΣΟΕΕ παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας!

 

Κάθε φοιτητής που θέλει να σπουδάζει ολοκληρωμένα, που επιδιώκει το πτυχίο του να έχει αξία, που θέλει το Πανεπιστήμιο να είναι χώρος μόρφωσης και δημοκρατικών διαδικασιών και όχι κέντρο καταστολής, διαπλοκής και συγκάλυψης ποινικών αδικημάτων, να βάλει εμπόδιο στις επιδιώξεις αυτών των παρατάξεων. Να μη συμμετέχει σε νόθες διαδικασίες!

Οι εκατοντάδες φοιτητές που φωνάξαμε πως θέλουμε να γίνουμε ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΞΑΝΑ, που μπλοκάραμε την είσοδο της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, που πήραμε πρωτοβουλίες για να ανασυγκροτηθεί ο Σύλλογός μας, που το προηγούμενο διάστημα πρωτοστατήσαμε για να απομακρυνθεί καθηγητής που κατηγορείται για βαριά ποινικά αδικήματα και να σταματήσει η συγκάλυψη, δε θα το επιτρέψουμε.

Γυρνάμε την πλάτη στις παρατάξεις της αστυνομίας και της διαπλοκής, που υπερασπίζονται όλες τις αποφάσεις της κυβέρνησης, που βάζουν εμπόδια στις σπουδές και τη ζωή μας, που στήνουν νόθες εκλογές για να μας κατσικωθούν στο σβέρκο.

Κάνουμε δική μας υπόθεση τη διεξαγωγή πραγματικών, ανόθευτων εκλογών, χωρίς τρομοκρατία και εκβιασμούς, στις 25 Μάη στο χώρο της ΑΣΟΕΕ, όπως αποφάσισε η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση.

Ανασυγκροτούμε το Φ.Σ. ΑΣΟΕΕ!

Αναδεικνύουμε ενεργό και αγωνιστικό Διοικητικό Συμβούλιο, που θα εκπροσωπεί στην πράξη τους φοιτητές, που θα είναι κοντά στα προβλήματα και τις ανάγκες μας.

Ψηφίζουμε Πανσπουδαστική Κ.Σ.!