Ανακοινώσεις

Στις 18 Μάη οι φοιτητικές εκλογές:Ψηφίζουμε «Πανσπουδαστική ΚΣ»

Date:
11 Απρ 2022

«Την Τετάρτη 18 Μαΐου θα διεξαχθούν φέτος οι φοιτητικές εκλογές. Μετά από τρία χρόνια οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να εκλέξουν τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Φοιτητικών Συλλόγων και να στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα καταδίκης της πολιτικής της κυβέρνησης και ενίσχυσης του αγώνα για τα δικαιώματά τους που βρίσκονται στο στόχαστρο όλων των κυβερνήσεων.

Εδώ και ένα μήνα οι εκλεγμένοι με την "Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας" πρωτοστάτησαν με κάθε τρόπο για να διασφαλιστεί ότι θα πραγματοποιηθούν φέτος οι φοιτητικές εκλογές, κόντρα στα σχέδια της κυβέρνησης και τις μεθοδεύσεις της ΔΑΠ να υπονομεύσουν τη διεξαγωγή τους.

Στην τοποθέτησή τους στη διαπαραταξιακή συνάντηση για την ανακοίνωση της ημερομηνίας των φοιτητικών εκλογών αναφέρουν:

"Οι εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας θεωρούμε αναγκαία τη διεξαγωγή φέτος των φοιτητικών εκλογών στις 18 Μάη με ενιαία πανελλαδική ημερομηνία, ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης να υπονομεύσει τις διαδικασίες των Συλλόγων.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι μπορούν να εμποδίσουν στην πράξη την παρέμβαση του κράτους, όπως για παράδειγμα τις ηλεκτρονικές διαδικασίες ή τα ενιαία ψηφοδέλτια. Έχουν τη δύναμη να ακυρώσουν στην πράξη την προσπάθεια εισόδου της πανεπιστημιακής αστυνομίας στις σχολές τον Μάιο, όπως σχεδιάζει η κυβέρνηση, οποιαδήποτε προσπάθεια παρέμβασης της Αστυνομίας στις φοιτητικές εκλογές.

Η προετοιμασία των φοιτητικών εκλογών πρέπει να γίνει υπόθεση των ίδιων των φοιτητών και των Συλλόγων τους, μέσα από εκλογοαπολογιστικές Γενικές Συνελεύσεις, στις οποίες γίνεται γόνιμη κριτική και απολογισμός του Συλλόγου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, αποφασίζεται ο τόπος των εκλογών, εντός πανεπιστημιακού χώρου και εκλέγεται η εφορευτική επιτροπή, που αναλαμβάνει τη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας.

Η τελευταία απόπειρα για τη διεξαγωγή του Πανσπουδαστικού Συνεδρίου έγινε το 2009 όπου εμφανίστηκαν μόνο οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι της "Πανσπουδαστικής". Η αγωνιστική ανασύνταξη του φοιτητικού κινήματος είναι υπόθεση των φοιτητών σε αντιπαράθεση με τα κρατικά σχέδια ελέγχου του φοιτητικού κινήματος και την υπονομευτική στάση των άλλων δυνάμεων. Λόγω της διάλυσης της ΕΦΕΕ μετά το τελευταίο Πανσπουδαστικό Συνέδριο, το 1995, με κύρια ευθύνη των δυνάμεων ΔΑΠ και ΠΑΣΠ, όλες οι παρατάξεις συμφωνούν στην ενιαία πανελλαδική ημερομηνία των φοιτητικών εκλογών και συγκεκριμένα στις 18 Μάη 2022».

Καλούμε τους φοιτητές και τις φοιτήτριες, σε όλη την Ελλάδα, να πάρουν στα χέρια τους τη διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών στις 18 Μάη! Να συμμετάσχουν μαζικά και να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια της «Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας».