ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΞΑΝΑ Η «ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΚΣ»:Στις 10 Μάη οι Φοιτητικές Εκλογές - Η οργή να γίνει ανατροπή!

Date:
3 Απρ 2023

Την Τετάρτη 10 Μάη θα πραγματοποιηθούν οι φετινές φοιτητικές εκλογές. Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ, μαζί με χιλιάδες αγωνιστές φοιτητές και φοιτήτριες σε όλα τα Πανεπιστήμια της χώρας, καλούν σε μαζική στήριξη των ψηφοδελτίων της «Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας».

02. Poster_PKS_Skitso_Zaxari_Final

Στις 10 Μάη, στην πρώτη κάλπη που θα στηθεί λίγες μέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές, την πρώτη μεγάλη «δημοσκόπηση» της νεολαίας, μπορεί να εκφραστεί η μαζική καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής, της επικίνδυνης, αντιλαϊκής πολιτικής, που συνθλίβει τις σπουδές, τη ζωή και τα όνειρα της νέας γενιάς και έχουν εφαρμόσει όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα. Να δυναμώσει η αγωνιστική δράση και διεκδίκηση για τα δικαιώματα των φοιτητών στις σπουδές και τη ζωή, για όσα έχουν ανάγκη! Να ισχυροποιηθούν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι σε όλη τη χώρα, που αποδείχθηκε ότι αποτελούν τη δύναμη των φοιτητών και φοιτητριών.

Η πρωτιά της «Πανσπουδαστικής ΚΣ», το 2022, με το γκρέμισμα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, έδωσε νέα πνοή στο φοιτητικό κίνημα, αποτυπώθηκε σε σημαντικές κατακτήσεις και επιτυχίες για τους φοιτητές και τις ανάγκες τους, σε αναζωογόνηση της συλλογικής λειτουργίας πολλών Φοιτητικών Συλλόγων.

Οι ελπιδοφόρες, μεγαλειώδεις διαδηλώσεις των φοιτητών το προηγούμενο διάστημα στέλνουν ηχηρό μήνυμα ότι οι φοιτητές μπορούν να κάνουν δική τους υπόθεση τις φοιτητικές εκλογές, με τη μαζική τους συμμετοχή! Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και το σύνθημα της Πανσπουδαστικής: «Μόνοι τους και όλοι μας. Η οργή να γίνει ανατροπή! 1η δύναμη ξανά η Πανσπουδαστική ΚΣ!»