share
Ανακοινώσεις

Φοιτητικές εκλογές 18 Μάη:Στις 18 Μαΐου δε δίνουμε συγχωροχάρτι στην ΠΑΣΠ! Ψηφίζουμε Πανσπουδαστική Κ.Σ.

Date:
14 Απρ 2022
  • Αν αναρωτιέσαι πώς μπορείς να τιμωρήσεις την αντιδραστική πολιτική που ακολουθεί η ΝΔ και ξηλώνει ό,τι έμεινε όρθιο από τον οδοστρωτήρα των προηγούμενων κυβερνήσεων...
  • Αν αγανακτείς με την κατάσταση στο τμήμα σου, στις σπουδές σου, με την εργασιακή ανασφάλεια…
  • Αν οργίζεσαι με την εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο και με τα παλαμάκια των βουλευτών των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΜέΡΑ25 στους νεοναζί του τάγματος Αζόφ μέσα στη Βουλή…
  • Αν συμφωνείς ότι πρόοδος σημαίνει να προχωράμε μπροστά, να αξιοποιούμε τις δυνατότητες της επιστήμης για να ζήσουμε καλύτερα…

 

Στις φοιτητικές εκλογές έχεις μια ευκαιρία: Να στηρίξεις την Πανσπουδαστική! 

Μη δώσεις φιλί ζωής στις δυνάμεις της ΠΑΣΠ για να ξεπλύνουν τις αμαρτίες τους!

 

 

Έχουν «ρεαλιστικές προτάσεις»…

 

  • Το κλείσιμο τμημάτων, αρκεί να γίνουν με «στρατηγικό σχεδιασμό και ακαδημαϊκά κριτήρια», όπως αυτά που επικαλείται η Κεραμέως για να βάλει δεκάδες λουκέτα!
  • Την κατάργηση του ασύλου, που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, με υπουργό την Διαμαντοπούλου.
  • Την πρόσληψη ιδιωτικών σεκιούριτι ρόμποκοπ στις σχολές, για να παίξουν πιο αποτελεσματικά τον ρόλο της πανεπιστημιακής αστυνομίας.
  • Τις Συμπράξεις Δημόσιου - Ιδιωτικού Τομέα, την επιχειρηματική δράση στις σχολές, την ισοτίμηση με τα ιδιωτικά κολέγια, την οποία έχουν υπερψηφίσει στην Ε.Ε. και την ελληνική Βουλή. Κατά τ’ άλλα κόπτονται δήθεν για τη «δημόσια και δωρεάν παιδεία».

 

 

Ασχολούνται «με τα ζητήματα της σχολής»…

  • Προωθούν το έργο κάθε κυβέρνησης στις σχολές. Έχουν αποδεχτεί την υποχρηματοδότηση, την εισαγωγή διδάκτρων στα μεταπτυχιακά, το κόψε-ράψε στα προγράμματα σπουδών, την εμπορευματοποίηση της φοιτητικής μέριμνας, τη μετατροπή των πτυχίων σε απλά προσόντα χωρίς αντίκρισμα.
  • Εξαπατούν τους φοιτητές διοργανώνοντας ψευτοσεμινάρια της ΠΑΣΠ λες και είναι κάποιος εκπαιδευτικός φορέας!
  • Κοροϊδεύουν τους φοιτητές όταν υπόσχονται «αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων». Οι δικές τους κυβερνήσεις
    τόσα χρόνια υπονομεύουν τα πτυχία, οι δικές τους ηγεσίες σε επιμελητήρια στηρίζουν τις κατηγοριοποιήσεις των αποφοίτων, οι ευρωβουλευτές τους υπερψηφίζουν την πλήρη αποσύνδεση των πτυχίων από επαγγελματικά δικαιώματα.

 

Έχουν «αξίες» και «οράματα»…

Αξίες της ΕΕ των μνημονίων, των φυλακών για τους πρόσφυγες, της «απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας» που πληρώνουμε πανάκριβα στους λογαριασμούς του ρεύματος.

Οράματα του ΝΑΤΟ που δολοφονεί λαούς, γεμίζει με στρατιωτικές βάσεις τη χώρα μας, εξοπλίζει τη ΝΑΤΟϊκή Τουρκία. Που είναι συνυπεύθυνο με τη Ρωσία για τη σφαγή του ουκρανικού λαού.

 

Ξεπλένουν φασίστες, χειροκροτώντας τους νεοναζί του τάγματος Αζοφ μέσα στη Βουλή και κρατώντας ίσες αποστάσεις ανάμεσα στους αγωνιστές μαθητές, φοιτητές & στους φασίστες στη Σταυρούπολη κ.α

 

Είναι το δίδυμο αδερφάκι της ΔΑΠ…

…στην υποστήριξη των κυβερνητικών μέτρων, με το ΚΙΝΑΛ να έχει υπερψηφίσει το 70% των νόμων της
ΝΔ.

…στη θωράκιση της εργασιακής ζούγκλας, υπερψηφίζοντας πάνω από τα μισά άρθρα του νόμου Χατζηδάκη.

…στην ένταση της κρατικής καταστολής με την υπερψήφιση του νόμου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, με βάση τον οποίο τα ΜΑΤ ξυλοκοπούσαν διαδηλωτές φοιτητές

 

Είναι «με την αξιοκρατία» και με τις «δημοκρατικές διαδικασίες»…

Και το αποδεικνύουν καθημερινά, πρωτοστατώντας:

  • Στη διαπλοκή και την εξαγορά, στα κυκλώματα αντιγραφών.
  • Στη διάλυση των συλλόγων, οργανώνοντας εκλογές με ΜΑΤ, κάμερες, χωρίς παραβάν, όπως στην ΑΣΟΕΕ, πριν καν ψηφιστεί ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη!
  • Στην υπονόμευση των Γενικών Συνελεύσεων και των κινητοποιήσεων για να γίνουμε «φοιτητές ξανά», για να ακυρώσουμε στην πράξη τον νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη.

 

*Υ.Γ.: Για όσους ακόμα πλασάρουν πως είναι δήθεν «ανεξάρτητοι», οι φωτογραφίες από τις προεκλογικές συγκεντρώσεις των υποψηφίων προέδρων του ΠΑΣΟΚ τους διαψεύδουν. Θέλουν να κρύψουν τις ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ που μας έφεραν ως εδώ. Δεν αμφισβητούν ούτε έναν αντιλαϊκό-αντιεκαιδευτικό νόμο, παρά μόνο μιλούν για την ανάγκη «υλοποίησης των νόμων με καλύτερο τρόπο».

 

 

Στις 18 Μαΐου έxεις κάθε λόγο να τους μαυρίσεις!

Μη δεxτείς την κοροϊδία και την εξαγορά!

Στήριξε την Πανσπουδαστική Κ.Σ.

 

Main_Logo