«ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΚΣ» ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΞΑΝΑ!:Στις 22 Μάη οι φοιτητικές εκλογές - Μαζί μάθαμε να παλεύουμε, μαζί ξέρουμε να νικάμε!

Date:
9 Απρ 2024

Την Τετάρτη 22 Μάη θα πραγματοποιηθούν οι φετινές φοιτητικές εκλογές. Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ, μαζί με χιλιάδες αγωνιστές φοιτητές και φοιτήτριες σε όλα τα Πανεπιστήμια της χώρας, καλούν σε μαζική στήριξη των ψηφοδελτίων της «Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας».

Poster_PKS_Foititikes_Ekloges_2024

Στο κάλεσμά τους οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική» τονίζουν ακόμη:

«Οι φετινές εκλογές είναι ξεχωριστές! Αποτελούν ένα μεγάλο αγωνιστικό σταθμό! Οι ελπιδοφόρες, μεγαλειώδεις διαδηλώσεις, οι φοιτητικές κινητοποιήσεις, που συνεχίζονται πολύμορφα, δείχνουν ότι οι φοιτητές και οι φοιτήτριες μπορούμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, κάνοντας δική μας υπόθεση τις φοιτητικές εκλογές, με τη μαζική μας συμμετοχή! Να καταδικάσουμε την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, την παράταξή της, τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, των ιδιωτικών Πανεπιστημίων, της υποβάθμισης των σπουδών και των πτυχίων μας. Να δυναμώσουμε τους Φοιτητικούς μας Συλλόγους που αποδείχθηκαν η δύναμή μας.

Η ενίσχυση της "Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας" εκφράζει τον πανελλαδικό συντονισμένο αγώνα όλων όσοι απαιτούν ένα καλό, σύγχρονο, αποκλειστικά δημόσιο και πραγματικά δωρεάν Πανεπιστήμιο, πτυχία με αξία! Όσων απαιτούν να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη. Όσων στο δίλημμα "τα κέρδη τους ή οι ζωές μας", παίρνουν αγωνιστική, αποφασιστική θέση για τις ανάγκες και τη ζωή μας!

Η μεγάλη καθυστέρηση στον ορισμό των φοιτητικών εκλογών, με ευθύνη της ΔΑΠ, μαρτυρά ότι η κυβέρνηση και η παράταξή της φοβούνται τη μεγάλη πλειοψηφία των φοιτητών που εναντιώθηκε στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, που δίνει τον αγώνα για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη. Αυτή η πλειοψηφία έχει δύναμη, έχει επιλογή, μίλησε και θα ξαναμιλήσει!

Στις 22 Μαΐου, στην πρώτη κάλπη που θα στηθεί λίγες μέρες πριν τις ευρωεκλογές, είναι ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία να καταδικαστεί η πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσων κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα, που ευθύνονται για τα μεγάλα προβλήματα και αδιέξοδα της νέας γενιάς.

Η πρωτιά της "Πανσπουδαστικής ΚΣ", το 2022 και το 2023, με το γκρέμισμα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, έδωσε νέα πνοή στο φοιτητικό κίνημα, αποτυπώθηκε σε σημαντικές κατακτήσεις για τους φοιτητές και τις ανάγκες τους, σε αναζωογόνηση της συλλογικής λειτουργίας πολλών Φοιτητικών Συλλόγων.

Έτσι συνεχίζουμε με 1η δύναμη την "Πανσπουδαστική" για 3η συνεχόμενη χρονιά! Μαζί μάθαμε να παλεύουμε, μαζί ξέρουμε να νικάμε!».