share
Ανακοινώσεις

Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας στην ΑΣΟΕΕ:Το θέατρο του παραλόγου! Ο θίασος ΠΑΣΠ-ΔΑΠ και οι κομπάρσοι των ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ πρωταγωνιστούν στην παράσταση «διάλυση του ΦΣ ΑΣΟΕΕ»

Date:
15 Μαΐ 2022

Από το 2013 στο σύλλογο της ΑΣΟΕΕ έχουν να πραγματοποιηθούν κανονικές εκλογές! Σκηνές απείρου κάλλους και σενάρια για Όσκαρ εκτυλίσσονται κάθε χρόνο. Τα γεγονότα μιλάνε από μόνα τους:

 

2014: Οι εκλογές ξεκίνησαν στο χώρο της ΑΣΟΕΕ, το μεσημέρι μια ολιγομελής ομάδα εισέβαλε στη σχολή και πήρε μία κάλπη. Η κάλπη επέστρεψε σπασμένη από μέλη της ΠΑΣΠ που... την βρήκαν στο γραφείο τους! Μετά από αυτό το περιστατικό οι δυνάμεις ΠΑΣΠ, ΔΑΠ, ΕΑΑΚ συνέχισαν κανονικά τη διαδικασία με νέες νοθείες, με νέες κλοπές καλπών από «γνωστούς-αγνώστους» και εισβολή μπράβων τη ΔΑΠ οπότε και διακόπηκε η εκλογική διαδικασία.

2015: Οι δυνάμεις της Πανσπουδαστική Κ.Σ κάλεσαν σε εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση του Φ.Σ για να αποφασιστεί η διεξαγωγή των εκλογών στη σχολή μας, από την οποία ΔΑΠ, ΠΑΣΠ και ΕΑΑΚ- ΑΡΕΝ απουσίαζαν. Η ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ χωρίς να υπάρχει απόφαση του Φ.Σ. ενημέρωνε ότι οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου. Μέχρι το βράδυ πριν τις εκλογές οι φοιτητές δεν ήξεραν πού θα ψηφίσουν! Τη μέρα των εκλογών μπήκαν στο χώρο οι γνωστές ομάδες και έσπασαν δύο κάλπες. Μετά από αυτό η ΠΑΣΠ αποφάσισε να συνεχιστούν κανονικά οι εκλογές μία βδομάδα μετά, στον Πανελλήνιο, με τις ίδιες κάλπες! Τα ΕΑΑΚ συμφώνησαν!!! Λόγω μικρής συμμετοχής δεν ολοκληρώθηκε κάποια διαδικασία.

2016: ΠΑΣΠ και ΔΑΠ σαμπόταραν την προσπάθεια για διεξαγωγή εκλογοαπολογιστικής Γ.Σ. Τελικά ΔΑΠ-ΠΑΣΠ-ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ υπέγραψαν για να διεξαχθούν οι εκλογές στο Μέγαρο Μουσικής δίπλα από την Αμερικάνικη Πρεσβεία με αστυνομικές δυνάμεις και μια κλούβα των ΜΑΤ! Στα εκλογικά τμήματα οι δυνάμεις της ΠΑΣΠ δεν άφηναν φοιτητές να πάρουν άλλο ψηφοδέλτιο πέρα από της ΠΑΣΠ, υπήρχαν ηλικιωμένοι 70-80 χρονών που ψήφιζαν! Στο τέλος και οι τέσσερις παρατάξεις αναγνώρισαν κανονικά το αποτέλεσμα!

2017: ΔΑΠ και ΠΑΣΠ αποφάσισαν μεταξύ τους να πραγματοποιηθούν οι εκλογές στο Ζάππειο. Σημειώθηκαν νέα ρεκόρ νοθείας και εκφυλισμού. Υπήρχε αυξημένη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων και ο χώρος ήταν γεμάτος με κάμερες, ενώ μέλη της ΠΑΣΠ έμπαιναν σε παραβάν μαζί με τους φοιτητές! Αποκορύφωμα ότι περνούσαν ως έγκαιρα ψηφοδέλτια διαγραμμένα με Χ με την αιτιολογία ότι είναι συμμετρικό το Χ, άρα είναι σταυρός!!!

2018: ΠΑΣΠ και ΔΑΠ καλούσαν και πάλι σε εκλογές στο Ζάππειο. Οι δυνάμεις της Πανσπουδαστικής Κ.Σ καλούσαν τους φοιτητές να ψηφίσουν άκυρο, ώστε να μην νομιμοποιηθεί από κανέναν το όργιο νοθείας. Τελικά οι εκλογές δεν πραγματοποιήθηκαν καθόλου, χωρίς καμία ενημέρωση από ΔΑΠ και ΠΑΣΠ.

2019: Η ΠΑΣΠ αποφασίζει να πραγματοποιήσει μόνη της εκλογές-παρωδία στο γήπεδο Σπόρτινγκ χωρίς τη συμμετοχή καμίας άλλης παράταξης, κατεβάζοντας τρία μέλη της σε ψηφοδέλτιο με το όνομα «Πειρατές». Φυσικά κανένας δεν αναγνώρισε τα νόθα αποτελέσματα... 

 

Τα παραπάνω θα ήταν για γέλια αν δεν εξελισσόταν ένα πολύ σοβαρό σχέδιο από την κυβέρνηση, τη ΔΑΠ και την ΠΑΣΠ για χτύπημα των φοιτητικών συλλόγων. 

 

Αυτή η κατάσταση δεν εκφράζει κανέναν φοιτητή που αγωνιά για τις σπουδές και το μέλλον του! Δεν είναι όμως δεδομένη! Οι φοιτητές/τριες της ΑΣΟΕΕ μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση στο Σύλλογο μας, να ακουστεί η φωνή μας! Φέτος πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, να επιβάλλουμε την πραγματοποίηση ανόθευτων φοιτητικών εκλογών στο χώρο της σχολής μας! 

 

Ανασυγκροτούμε το φοιτητικό μας σύλλογο για να μπορούμε να συζητάμε συλλογικά και να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας! Δεν συμμετέχουμε στις παράτυπες και νόθες εκλογικές διαδικασίες που στήνουν ΠΑΣΠ και ΔΑΠ!

 

Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας στην ΑΣΟΕΕ